Nieuws & weetjes

Overzicht
28 mei 2021

Gloednieuw Vakantiepark Molenwaard opent vrijdag 28 mei haar deuren

Gloednieuw Vakantiepark Molenwaard opent vrijdag 28 mei haar deuren

Na maanden van hard werken is het vrijdag 28 mei zo ver! Het volledig gethematiseerde vakantiepark in Ottoland ontvangt haar eerste bezoekers! In zeven maanden tijd is er in Ottoland een uniek vakantiepark uit de grond gestampt, op de locatie van voormalig Camping De Put.

“Het creëren van geluk” is niet voor niets de slogan van het bedrijf achter Vakantiepark Molenwaard. Al 15 jaar lang brengt Van Hoorne Entertainment theatervoorstellingen, voor de hele familie, van diverse grote kinderenmerken naar alle theaters in Nederland. Deze voorstellingen beperken zich nu tot één uur waarin we een ‘verhaal’ vertellen aan de bezoekers. De ambitie was echter groter en daaruit ontstond in 2018 Avonturenboerderij Molenwaard. Een themapark geheel in de sfeer en stijl van de eigen karakters van Van Hoorne Entertainment, Fien & Teun.

 

Het aantal bezoekers van de Avonturenboerderij is de afgelopen inmiddels gestegen naar 200.000 per jaar. Vanuit die bezoekers kwam al snel vraag naar verblijf in de regio, zodat bezoekers van verder weg ook de Avonturenboerderij kunnen bezoeken. Het aanbod in vakantieverblijven beperkte zich tot voorkort tot een flink aantal B&B’s en enkele campings in de regio. Een vakantiepark was in de wijde omtrek niet te vinden. In dat gat is Van Hoorne gesprongen met als resultaat; een volledig gethematiseerd vakantiepark met unieke verblijfsaccommodaties.

 

Concept

Alle accommodaties op het vakantiepark zijn geheel gethematiseerd en in ieder verblijf is een eigen stijl terug te vinden. De Fien & Teun Boerderijtjes voeren je helemaal mee in de sferen van Fien en Teun. In de Biesboschchalet vind je rustige groentinten en kun al het moois van de polder ontdekken. De Kinderdijk Cottages aan het water zijn, met hun unieke pasteltinten, een echte eye-catcher vanaf de provinciale weg. Op het hele Vakantiepark vind je deze unieke pasteltinten terug.

 

Regionaal karakter

Net als het themapark in Groot-Ammers zoekt ook het Vakantiepark in Ottoland graag de verbinding met zoveel mogelijk ondernemers uit het gebied. Beide buren, Kaas- en Zuivelboerderij Kuijper in Giessenburg en Melkveehouderij Bons in Ottoland, zijn voor alle gasten te bezoeken. Zo kunnen de bezoekers kennis maken met de polder en al haar moois. Ook UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk kan als grote toeristische attractie natuurlijk niet ontbreken in het aanbod voor de gasten van Vakantiepark Molenwaard.

 

Is het er niet, dan creëren we het zelf!

De omgeving biedt al volop attracties en bezienswaardigheden, maar om er zeker van te zijn dat er écht voor alle bezoekers een passend aanbod is voegt Van Hoorne graag nog iets toe! Op het Vakantiepark vind je straks ook Kanocentrum Molenwaard. Vanaf daar kun je per kano vertrekken voor een tochtje over de Ottolandse Vliet. Per bus voert de Molenwaard Experience je langs alle recreatieve attracties tussen Dordrecht en Gorinchem, de Gastenservice van het park is bereikbaar als VVV Informatiepunt en uiteraard is het restaurant, Gasterij Molenwaard, met een schitterend gelegen terras aan de plas geopend voor zowel gasten als bezoekers uit de regio.