Nieuws & weetjes

Overzicht
25 april 2024

Fien en Teun hebben hun eigen tulp!

Molenaarsgraaf, dinsdag 23 april 2024 

Fien & Teun bestaan 10 jaar en dopen hun eigen tulp op Keukenhof! 

Fien & Teun, de populaire kinderkarakters, hebben een wel heel bijzonder eerbetoon gekregen voor hun tiende verjaardag. Op dinsdag 23 april, werd namelijk hun eigen roze Fien & Teun tulp gedoopt in Keukenhof. Dit moment bekrachtigt de mooie samenwerking tussen het boertje en boerinnetje, kweker ‘Ligthart Bloembollen’ en Keukenhof. Wat het moment extra feestelijk maakt, is dat het niet alleen een bijzonder jaar is voor Fien & Teun, maar ook voor Keukenhof. Zij vieren namelijk dit jaar hun 75-jarig jubileum. 

De Fien & Teun tulp is ontstaan uit een samenwerking tussen Fien & Teun en kweker ‘Ligthart Bloembollen’. De familie Ligthart heeft jarenlang verschillende tulpen gekruist, tot de perfecte kleur tulp eruit kwam, die vandaag werd gedoopt tot de ‘Fien & Teun tulp’. De komende jaren zal de kweker de tulpenbollen doorkweken, zodat deze uiteindelijk voor het brede publiek te verkrijgen is.  

Op dit moment staat de Fien & Teun tulp in bloei en is hij te bewonderen bij Keukenhof, maar ook bij de Fien & Teun parken; Avonturenboerderij Molenwaard en Familie Resort Molenwaard.  

Met het dopen van de tulp houdt de samenwerking tussen Fien & Teun en Keukenhof niet op. Van 29 april t/m 3 mei zullen Fien en Teun Keukenhof opnieuw bezoeken. Zij vieren daar dan hun eigen Fien & Teun week. Tijdens deze week kunnen bezoekers van Keukenhof het boertje en boerinnetje in het echt ontmoeten en deelnemen aan oudhollandse spelletjesparcours.  

Fien & Teun is het afgelopen decennium uitgegroeid tot een van de populairste kindermerken. Het oer-Hollandse boertje en boerinnetje vermaken kinderen met hun theatervoorstellingen, parken, films, muziek, boeken en merchandise.De Keukenhof is een bloemenpark waar ieder voorjaar bolgewassen uit de bollenstreek worden tentoongesteld. Omdat beide Holland beter op de kaart willen zetten, ontstond in 2022 de samenwerking tussen Keukenhof en Fien & Teun. De samenwerking bleek al snel een succes. Fien en Teun zijn al verschillende keren op bezoek geweest in Keukenhof en ook is er een Fien & Teun boek uitgebracht over tulpen: ‘Fien & Teun op Tulpenavontuur’.